Älvåkern Blogg

I år blir inget vanligt år

Säsongen 2015 blir inget vanligt år för Älvåkern. Vi väntar barn inom kort och har därför valt att skala ner omfattningen av årets odlingar. Varken jag eller Fredrik vill missa den första tiden med vår nya familjemedlem och hur tråkigt det än känns att meddela så betyder det att vi inte kommer ha något självplock i år. Det är helt enkelt för tidskrävande för att gå ihop.

Blir det då inget odlat alls i år? Jo, vi har inlett ett nytt spännande samarbete med en restaurang i stan. Mer om detta kommer vi avslöja inom kort. Dessutom passar vi på att starta upp vår egen R&D-avdelning som kort och gott går under namnet ”labbet”. I labbet provar vi nya grönsaker i liten skala innan de får en plats i vårt ordinarie sortiment. I år återfinns här bland annat frilandstomat, äggplanta, slanggurka och salladskål. I labbet vågar vi friskt och kommer troligtvis misslyckas med minst hälften.

Vårbruket är igångVårbruket är igång medan staden kommer allt närmare. Den tidigare gula gården blir faluröd och har snart nio radhus på gårdsplan.

Kajorna

Våra fågelskrämmor fungerar utmärkt som vanligt. Det vill säga inom en radie av cirka 3 meter.

 

Comments are closed.