Älvåkern Blogg

Tredje sommaren

Vår tredje säsong på Älvåkern är över och allt som kvarstår innan vi kan ge oss själva semester är att serva och ställa undan traktorn. Här är några bilder från sommaren som varit.

Sur kålrabbi

Den här kålrabbin får illustrera årets väder. Sommaren var blöt och kall, men skörden räddades av några varma veckor i augusti.

Gotthards odling 2015

I år har vi bedrivit odlingen tillsammans med Gotthards krog och flera gånger i veckan har våra grönsaker åkt raka vägen från Älvåkerns jord mot Gotthards bord. Vill man ha färskare grönsaker än så måste man nog äta dem på plats.

Rödbetspizza

De här rödbetorna hamnade tillsammans med vildhallon och frusen getfärskost på en pizza när Paul Svensson från Fotografiska gästade Gotthards och bjöd på en 7-rätters meny.

sallatskål

I labbet provade vi några nya sorter. Sallatskålen Kasumi hade inga problem med den kalla sommaren och blev så här fin. Vår provodling av frilandstomater och slanggurka gav ett klenare utfall. Några sorter hittade vi i alla fall som vi ska prova igen.

små_tår

Familjeföretagets nya medarbetare inspekterar klövervallen.

grönkål

Oktober månad bjöd på många superfina höstdagar på åkern och fick oss att glömma allt som heter dåligt väder. Nu drömmer vi om nästa vår, vi ses då!

Comments are closed.